NIE ("Número de Identificación de Extranjero", in traducere "Numarul de Identificare al Strainilor ")

* Informatiile au fost preluate din pagina oficiala a Directiei Generale de Politie spaniole, www.policia.es

Strainilor care doresc sa obtina un document care le va permite sa ramana pe teritoriul spaniol, altul decat o viza, cei pentru care s-au initiat procedurile administrative in conformitate cu prevederile normelor de imigrare și care din motive economice, sociale sau profesionale se afla in Spania, li se va elibera, in vederea identificarii, un numar personal, unic si exclusiv. Acest numar personal trebuie sa apara pe toate documentele emise sau prelucrate in Spania.

NIE-le ar trebui acordat in mod automat de catre Directia Generala de Politie și Garda Civila, in cazurile prevazute la alineatul anterior, cu exceptia strainilor care se afla in Spania din motive economice, sociale sau profesionale, in urmatoarele conditii:

  1. Daca nu se afla in Spania in mod ilegal.
  2. Daca se comunica motivele pentru care se solicita eliberarea acestui numar de identificare.

Strainii care se afla in Spania din motive economice, sociale sau profesionale, pot solicita personal NIE la Directia Generala de Politie și Garda Civila, direct sau prin intermediul Birourilor de Imigrare sau Politie. In cazul in care cetateanul strain nu se afla pe teritoriul spaniol, la data cererii, poate solicita acordarea NIE de catre Biroul General de Imigratie și Frontiere aflat in cadrul Consulatelor Spaniei in strainatate.


Birouri de intermediere pentru cetatenii straini din Comunitatea Madrid